در فائو؛ پیگیری ثبت جهانی رازیانه رزن

ثبت محصول رازیانه شهرستان رزن در سازمان جهانی غذا و دارو ، فائو در دست پیگیری است.

به گزارش پایگاه خبری آمادای؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان در چهارمین جشنواره آیین شکرگزاری و برداشت محصول رازیانه روستای سلطان‌آباد رزن، گفت: در سازمان خوار و بار جهانی فائو بخشی به نام ثبت میراث نظام‌های تولیدات کشاورزی است که ثبت جهانی تولیدات کشاورزی کشور‌های مختلف را انجام می‌دهد و در این زمینه در کشور ایران در استان همدان و چند استان دیگر ثبت جهانی چند محصول کشاورزی در دست پیگیری است.

حجت‌الله شهبازی افزود: استان همدان از دو ثبت جهانی، ثبت جهانی سیر را انجام داده و مورد دوم هم منتظر ابلاغ است و برای ثبت جهانی محصول سوم استان همدان، از سال گذشته مکاتبات ثبت جهانی رازیانه رزن انجام شده است و هم اکنون به دنبال تهیه مقدمات و مدارک و مستندات هستیم و همه دستگاه‌ها باید با هم‌افزایی و مشارکت در ثبت جهانی رازیانه رزن به عنوان میراث دار تولید رازیانه کمک کنند.

آقای شهبازی خاطرنشان کرد: با ثبت جهانی رازیانه رزن بسیاری از برنامه‌ها و کار‌ها با این رویداد بزرگ اتفاق خواهد افتاد که از جمله آن می‌توان به گردشگری شدن رزن در جهان و معرفی جهانی آن به گردشگران اشاره کرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه شهرستان رزن قطب تولید رازیانه استان، کشور و جهان است، گفت: سطح کشت رازیانه کشور ۳ هزار و ۲۱۷ هکتار است که از این میزان، ۳ هزار و ۳۴ هکتار به استان همدان و ۳ هزار هکتار آن به شهرستان رزن تعلق دارد.

او با بیان اینکه ۹۴ درصد رازیانه کشور در استان همدان و ۹۹ درصد رازیانه استان در شهرستان رزن کشت می‌شود، افزود: میزان تولید رازیانه کشور ۷ هزار و ۸۴۰ تن است که ۷ هزار و ۶۰۰ تن آن معادل ۹۷ درصد به استان همدان و ۷ هزار و ۵۰۰ تن آن به شهرستان رزن اختصاص دارد.

رازیانه رزن علاوه بر تأمین مصارف و نیاز داخل، به کشور‌هایی مانند فرانسه، امارات، عراق، افغانستان و سوریه صادر می‌شود.

نبود صنایع تبدیلی و فرآوری رازیانه یکی از مشکلات کشاورزان رزن است که مسئولان شهرستان پیگیر رفع این مشکل هستند.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *